5. mei, 2019

Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag.  

De juiste dag om mijzelf te bevrijden van mijn schrijfangst en hier weer gewoon een verhaal met jullie te delen! Met veel plezier schreef ik altijd mijn " beestenswaardigheden" maar laster en boze tongen maakten mij schrijflam .....

Vandaag wil ik aandacht geven aan de dieren in oorlogsgebieden. Ook zij zijn slachtoffers van geweld en strijd. In Londen is er een heel bijzonder monument in Hyde Park.Het is een monument dat speciaal gebouwd is ter nagedachtenis van alle dieren die in oorlogen door de Britse troepen werden gebruikt. Het heet Animals in War en is een eerbetoon aan alle dieren die ongewild mee moesten doen in de strijd. Ik vind het prachtig dat dit bestaat!       

Dit is de tekst die op het monument staat                                                                                Many and various animals were employed to suppurt British and Allied Forces in wars and campaign over the centuries, and as result millions died.                     

From the pigeon to the elephant, they all play a vital role in every region of the world in cause of human freedom. Their contribution must never be forgotten!

THEY  HAD NO CHOICE